Normal_ibn

(Novum) - Het is nog niet zeker of de Rotterdamse scholengemeenschap Ibn Ghaldoun kan blijven bestaan. Dat hangt af van de uitkomsten van het strafrechtelijk onderzoek naar de examendiefstal en van het onderzoek dat de onderwijsinspectie doet naar het bestuur, meldt staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker (VVD) donderdag.

Dekker reageert in een brief aan de Tweede Kamer op de plannen van een christelijke scholenorganisatie, de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in Rotterdam (CVO), om de omstreden islamitische school voor vier tot vijf jaar onder haar hoede te nemen.

Dekker wil dat er snel meer duidelijkheid komt over de plannen. Tegelijkertijd wijst hij erop dat de onderzoeken van justitie en de inspectie nog in volle gang zijn. "Op basis van de uitkomsten van die onderzoeken trek ik mijn conclusies voor de toekomst van de school", schrijft Dekker.

De inspectie onderzoekt of het bestuur van de school fouten heeft gemaakt en of de school in staat is 'duurzaam goed onderwijs te bieden'. De uitkomsten van het onderzoek en de eventuele consequenties die Dekker eraan verbindt, worden na de zomer bekend.