Normal_shaking-hands-3091906_1280

Als je goed bent opgeleid, heb je vaak kans op een betere baan wordt gezegd. Maar wat dan als je moeite hebt met leren? Geen zorgen want er is voor iedereen een passende baan te vinden, een plek waar je hart ligt. Zorg er daarom voor dat je weet wat je graag wil bereiken en ga ervoor. Soms is ervaring belangrijker dan een diploma, het is daarom goed om na te gaan wat je wil doen. Ligt je hart in het onderwijs, in de natuur of wil je in de zorg werken? Ben je graag met mensen aan het werk of liever met dieren? Werk je graag binnen of buiten? Wil je een kantoorbaan of wil je in de bouw werken? Er zijn veel opties en uiteraard heb je vaak wel een diploma nodig, maar door het te doen kun je ook veel leren. Begin daarom met jouw zoektocht en zorg dat je het nut van goed onderwijs inziet. Als je wil leren dan kun je het ook, er zijn genoeg mensen die je willen en kunnen begeleiden. Sta er positief in en ga ervoor.

Kleding in het onderwijs

In het onderwijs is het belangrijk dat je als docent netjes bent gekleed. Heb je wel eens gedacht aan een groen pak? Je zou kunnen denken aan donkergroen of olijfgroen. Het voordeel van donkergroen is dat het alle mannen mooi staat. Maar voor vrouwen is het ook van belang dat zij er verzorgd uitzien. Je hebt als docent een voorbeeldfunctie voor de leerlingen. Je verzorgt jezelf, luistert naar de leerlingen, vraagt als er wat is, neemt een open houding aan, je bent eerlijk en je zorgt dat je er goed uitziet. Leerlingen kunnen tegen je opkijken en dat is vaak omdat zij ook hetgeen willen bereiken wat jij als docent hebt bereikt. Zorg er vooral voor dat je wat draagt wat je fijn vindt zitten. Dit straal je namelijk ook uit en dat zien leerlingen ook. Docenten moeten bijvoorbeeld ook rekening houden met bepaalde regels van de kleding, lichaamsdelen moeten volledig bedekt zijn en het moet niets uitlokken. Sommige scholen hanteren hiervoor ook kledingvoorschriften voor docenten, echter is dat per school anders en is hier niet altijd sprake van. 

Welke opleiding kies je?

Of dat je nu de universiteit hebt afgerond of een andere opleiding, het gaat erom dat je iets doet waar je gelukkig van wordt. Als je graag in de zorg wil, dan kun je daarvoor gaan. Een MBO opleiding kan dan een optie zijn en als je dan later verder wil leren kan er gekozen worden voor HBO. Mocht je liever een niveau lager doen, kan dat ook. Een losse cursus volgen kan dan een optie zijn. Op het moment dat je de uitdaging mist in het onderwijs, is het van belang dat je aan de bel trekt zodat je hulp krijgt. Je kunt dan verder leren of kijken welke opties er binnen de instelling zijn om door te leren.