Normal_lovely-little-girl-adjusting-her-watch

Op zoek naar een leuk cadeautje voor kinderen? Het geven van een GPS-horloge aan je kind kan diverse voordelen hebben, zowel voor de gemoedsrust van ouders als voor de veiligheid, vrijheid en plezier van het kind.

Real-time locatie

Een GPS-horloge stelt je als ouder in staat om in real-time de locatie van je kind te volgen. Dit biedt gemoedsrust, vooral in situaties waarin het kind alleen buiten is of zich op drukke openbare plaatsen bevindt. Maak je zorgen? Check dan even de locatie van je kind en de kans is groot dat je weer gerustgesteld bent.

Altijd hulp bij de hand

In geval van nood kan een GPS-horloge het kind helpen snel hulp te krijgen. Sommige modellen hebben een noodknop waarmee het kind met één druk op de knop contact kan maken met vooraf ingestelde contactpersonen, zoals ouders of hulpdiensten. Zo’n knop kan een kind extra zelfvertrouwen geven, omdat hij of zij weet dat als het nodig is er snel hulp ingeschakeld kan worden. En ook voor jou als ouder kan dit een geruststelling zijn. Een GPS horloge kind kan je kind dus ook zelfstandiger maken.

Stel een maximale afstand in

Sommige GPS-horloges bieden een geofencing functionaliteit, waarmee je als ouder virtuele grenzen kunt instellen. Als het kind deze grenzen overschrijdt, ontvangen je als ouder onmiddellijk een waarschuwing. Dit is handig om te weten of het kind op school is aangekomen of bepaalde gebieden vermijdt. Deze functionaliteit is vooral handig bij jongere kinderen, omdat je ze hiermee op afstand een beetje in de gaten kunt houden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan bijvoorbeeld eens het aanbod van One2track (met leuke kerstkorting!). 

Meer zelfstandigheid

Het gebruik van een GPS-horloge kan ouders geruststellen en tegelijkertijd kinderen meer vrijheid geven om zelfstandig de wereld te verkennen. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van verantwoordelijkheidsgevoel bij het kind, wetende dat ouders hen op afstand kunnen ondersteunen. Er wordt nog weleens gedacht dat de trackingfunctie van GPS een beperking betekent in de zelfstandigheid van een kind. Maar aan de andere kant zorgt zo’n GPS-horloge er vaak voor dat ouders hun kind wat gemakkelijker de straat op laten kan, omdat ze als dat nodig is makkelijk kunnen checken waar hij of zij is. En voor het kind zelf is het natuurlijk helemaal een fantastisch cadeau, om net als papa of mama een horloge te hebben met allerlei leuke functionaliteiten.