Normal_pexels-ekaterina-bolovtsova-6077326

Van de ene op de andere dag kan er een conflict ontstaan tussen jou en je buren. Dat kan om van alles gaan. Denk aan een meningsverschil over het recht van overpad of de erfgrens. Of je krijgt ruzie met de verhuurder van jouw woning over huur dat je hebt afgedragen, maar deze claimt niet ontvangen te hebben. Wat er ook maar aan de hand is, het is altijd een goed idee om voorbereid te zijn op mogelijke problemen. Een rechtsbijstandverzekering afsluiten is dan niet per se nodig. Je kunt namelijk altijd gebruikmaken van Rechtshulp on Demand, van Univé. Daarmee ontvang je juridische hulp op maat. 

Gebruikmaken van juristen van Univé

Is er sprake van een juridisch probleem, dan kun je bij een verzekeraar als Univé rekenen op verschillende soorten hulp, afhankelijk van wat je nodig hebt. Heb je geen flauw idee welke hulp je precies kunt gebruiken, dan is het aan te raden om een online-afspraak in te plannen met een jurist van Univé. Je komt via beeldbellen in contact met één van de specialisten, waar je gedurende maximaal 30 minuten al je vragen aan kunt stellen. Vervolgens wordt er een plan van aanpak opgesteld, indien daar behoefte aan is. Denk aan het controleren van een werkcontract, het opstellen van een brief en/of het onderhandelen met de tegenpartij. Het is zelfs een optie dat een jurist van Univé voor jou procedeert in de rechtbank. 

Via pakkethulp direct online advies

Duizelen alle opties je al? Op de website van deze verzekeringsmaatschappij vind je de online pakkethulp. Hiermee kom je er snel achter waar jou behoeftes liggen. Allereerst geef je aan of je een particulier of ondernemer bent. Vervolgens selecteer je op welk onderwerp je vraag of probleem betrekking heeft. Denk hierbij aan werk en inkomen, letselschade, ontslag, of anders. Betreft het bijvoorbeeld een geschil dat te maken heeft met werk en inkomen, dan is de volgende stap het aanklikken van waar het specifiek om draait. Mogelijkheden zijn een conflict tijdens ziekte, uitbetaling van salaris of een mogelijk ontslag. Zodra je alle vragen doorlopen hebt, ontvang je gelijk digitaal het advies. Met dit advies op zak is direct het gewenste pakket aan te vragen. Let erop dat dit niet gratis is. Hoeveel precies, dat hangt mede af van het rechtsgebied. Ook voor alleen het bellen met een jurist betaal je een bepaald bedrag. 

Goed voorbereid met rechtsbijstandverzekering afsluiten

Je kunt overigens ook gewoon nog altijd een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Daarmee ben je altijd verzekerd van hulp zodra dat nodig is. je hebt hierbij de keuze uit ‘Verkeer & Voertuigen’, ‘Consument, Koop & Wonen’ en ‘Combi basisdekkingen’. Dit zijn de drie verzekeringen waar je in de basis de keuze uit hebt. Daarbovenop is het mogelijk aanvullende dekkingen af te sluiten, mocht je dat willen. Welke opties je allemaal hebt, zie je uitgebreid vermeld staan op de website van Univé. Daar is ook gelijk je premie te berekenen. Binnen een paar minuten weet je precies waar je aan toe bent.