Normal_pexels-leonid-danilov-2768961

Ga je binnenkort klussen of verbouwen, dan heb je waarschijnlijk een rolcontainer nodig. Een rolcontainer kun je gemakkelijk huren, maar er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten. In dit artikel geven we je daarom drie tips voor het huren van de juiste rolcontainer.

Welke container heb je nodig?

Als je een rolcontainer gaat huren, is het belangrijk om van tevoren te bedenken hoe groot de container moet zijn. Heb je erg veel afval, ga je bijvoorbeeld je hele huis verbouwen? Dan kun je best een flinke container gebruiken. Als je niet zo veel afval hebt, kun je ook met een kleinere container toe. Belangrijk, want hoe groter de container, hoe meer je natuurlijk moet betalen.

 

Let er ook op wat voor soort container je precies nodig hebt. Voor verschillende afvalsoorten bestaan namelijk veel verschillende containers. Je mag dan ook niet zomaar iedere afvalsoort in een container gooien. Verstandig dus om goed na te gaan welke container je precies huurt.

Hoe lang heb je de container nodig?

Ga je een container huren, dan is het ook slim om te bedenken hoe lang je de container nodig hebt. Je moet de container namelijk voor een bepaalde periode huren. Ga na hoe lang je verwacht over de verbouwing te doen en reken die tijd een beetje ruim. Het gebeurd namelijk vaak dat een verbouwing wat uitloopt en dan is het fijn als je nog wel een container tot je beschikking hebt.

Check of je een vergunning nodig hebt

Soms heb je een vergunning nodig voor het huren van een container. Het is natuurlijk belangrijk dat je dat even checkt. Doe je dat namelijk niet en heb je geen vergunning terwijl je die wel had moeten hebben, dan kun je daar een flinke boete voor krijgen. Dat is natuurlijk zonde. Het is daarom verstandig om eerst even bij de gemeente na te gaan of je een vergunning nodig hebt.