Normal_afbeelding4_png

Het geheim van mensen die jong van lichaam en geest zijn? Altijd zichzelf blijven ontwikkelen en opnieuw uitvinden. Blijven leren is hier een onderdeel van, je bent tenslotte echt nooit te oud om te leren. Dit hoeft niet altijd een complete studie aan Harvard te zijn, er zijn ook vele andere manieren om jezelf te blijven ontwikkelen. Welke dat zijn?

 

1.    Digitalisering

Zeker wanneer je wat ouder wordt zul je merken dat digitalisering en technologie ontzettend zich snel ontwikkeld. De ene noviteit is op de markt en de ander verschijnt alweer. De verleiding is groot om op een gegeven moment af te haken, maar doe dit juist niet! Blijf leren en in jezelf investeren, óók op het gebied van digitalisering. Er valt zelfs op dit terrein nog een leuke winst te behalen wanneer je de slimme en strategisch dingen kiest. Denk hierbij aan het investeren in crypto en aandelen. Doe dit altijd wel via een betrouwbaar forum zoals de yuan pay group. Daar worden meerdere munten aangeboden met een interessante analyse erachter. Leer je meteen van én je kunt direct starten met investeren.

2.    Eerste hulp?

Zaken die altijd goed zijn om te leren zijn dingen waar je levens mee kunt redden. Ooit een EHBO cursus gedaan? Fris je kennis weer eens op en houd er ook rekening mee dat er ontwikkelingen zijn hieromtrent. Denk aan nieuwe technieken zoals AED’s en andere inzichten. Iets wat altijd van pas komt.

3.    Vertaal het 

Nog een skill waarvan je zeker weet dat het vroeg of laat uitkomt, dat is het leren van een nieuwe taal. Trakteer jezelf dan ook meteen op een reis naar het desbetreffende land en je zult zien dat je kennis ontzettend snel toeneemt. Of het nu Chinees of beter Engels is, dat maakt niet uit. Het leren van een taal prikkelt de hersenen op de meest effectieve manier, doordat het een combinatie is van kennis en uitvoering. 

Kortom, beschouw je zelf nooit als uitgeleerd maar blijf altijd kennis opdoen. Dit kunnen kleine en grote zaken zijn, maar kies altijd iets wat bij je past en waar je ook in de praktijk wat aan hebt. Dat is goed voor de motivatie en zorgt er dus voor dat je het ook daadwerkelijk een tijdje vol houdt. Wijsheid komt met de jaren, en kennis is macht. Nog meer welbekende clichés nodig? Succes!