Normal_pexels-medhat-ayad-447592

Ben je op zoek naar een nieuwe vloerbedekking voor de school? Dan zijn er een aantal eisen waaraan de vloer moet voldoen. Met alleen een mooie kleur schiet je niet veel op. De vloer moet duurzaam en sterk zijn. Er wordt immers veel over gelopen. Ook de akoestiek is erg belangrijk. In een school is veel geluid. Denk maar aan de pratende studenten, het geschuif van stoelen en tafels en wandelende scholieren. Daarnaast is ook het onderhoudsgemak een belangrijke eis.  

Verschillende soorten vloeren voor scholen 

De vloeren in een school moeten flink wat kunnen hebben. Ze krijgen immers veel te verduren. Er bestaan verschillende vloeren die passend zijn voor scholen. Van projecttapijt tot linoleum vloeren en van vinyl vloeren tot laminaat. Hieronder staan per vloersoort de voor- en nadelen beschreven. 

 

  •  Projecttapijt: projecttapijt is een soort vloer dat geluiddempend is en zorgt dat er geen echo's te horen zijn. Tapijt is soms zelfs hygiënischer dan een harde vloer. Het haalt fijnstof uit de lucht en houdt dit effectiever vast dan een andere vloer. Vlekken zijn echter lastiger te verwijderen.
  • Linoleum vloerenLinoleum is een natuurproduct, duurzaam en is een erg hygiënische vloer. Het is oersterk, vlekken en gemorst eten zijn makkelijk te reinigen en daardoor is een linoleum vloer een praktische keuze voor scholen.  
  • VinylvloerenEen vinylvloer biedt weerstand tegen slijtage, waardoor het uitermate geschikt is voor scholen. Het zorgt er ook voor dat omgevingsgeluid gereduceerd wordt en dat is natuurlijk geen overbodige luxe in de altijd hectische schoolgebouwen.  
  • Laminaat: Een laminaatvloer is niet de meest populaire optie voor een schoolvloer, mede doordat het geen hoge weerstand heeft. Toch kan het een goede optie zijn, mits het een beschermende toplaag heeft.  

 

De beste optie voor vloerbedekking 

Ben je op zoek naar de beste vloer voor het schoolgebouw, dan kom je dus al snel uit op linoleum vloeren. Deze vloeren kunnen wel 20 jaar meegaan en zijn goed te onderhouden. Het is voldoende om dagelijks te stofzuigen met een parketborstel en te dweilen.  Zorg ervoor dat er geen agressieve oplos- of reinigingsmiddelen bij het dweilen worden gebruikt. Dit kan de vloer beschadigen.  

 

Maak gebruik van een professionele schoonmaakdienst die het periodieke onderhoud kan verzorgen. Zo zorg je ervoor dat de linoleum vloer in de beste conditie blijft en je er nog jaren van kunt genieten. Daarnaast is het ook verstandig om goede inloopmatten bij de ingang te leggen. Deze nemen het vuil van buiten op en verkorten daarmee de tijd die gebruikt wordt voor de schoonmaak van de vloer.