Normal_gebotours_bus

We hebben er lang op moeten wachten, maar na een lange periode van onzekerheid hebben we weer zicht op allerlei mogelijkheden. Zo ook voor het organiseren van schoolreisjes. De laatste versoepelingen hebben ons duidelijk gemaakt dat sportlocaties eveneens als culturele- en recreatie locaties weer open zijn. En laten dat net de cruciale locaties zijn waar leerlingen het liefst naar toe gaan om voluit plezier te maken. Wanneer u met een klas of meerdere klassen tegelijk op pad wilt is een reis met een touringcar de ideale oplossing. In dit blog nemen wij u stap voor stap mee in het organisatieproces. Na het lezen van onze 6 tips is het organiseren van een schoolreisje een fluitje van een cent.

 

1. Kies een datum

De eerste stap wanneer u een reis wilt boeken is het vaststellen van een datum. Daarbij geldt dat flexibiliteit wordt beloond in een voordelige reis. De meeste scholen boeken een uitje meestal op een dinsdag of donderdag, waarbij u rekening dient te houden met de drukken maanden in mei en juni. Op deze dagen zitten sommige parken vol en liggen de prijzen van vervoer een stuk hoger. Wanneer u vrij flexibel bent raden wij u aan om uit te wijken naar een maandag, woensdag of vrijdag. Daarmee kunt u flink besparen op de kosten.

2. Regel een bestemming

Wanneer het doel van het uitje in kaart is gebracht kunt u beginnen met het kiezen van een spectaculaire bestemming. Per locatie is vastgesteld welke voorwaarden er gelden. Het is aan te raden deze op voorhand zorgvuldig door te nemen voordat een keuze wordt vastgesteld. Komt u er niet uit en bent u op zoek naar advies? Een touringcarbedrijf voorziet organisatoren van gericht advies en brengt alle gelegenheden in kaart.

3. Vraag een offerte aan

De datum staat vast en de bestemming is bekend, natuurlijk bent u benieuwd wat dit gaat kosten. U kunt op de websites van touringcarbedrijven eenvoudig offertes aanvragen. Zo krijgt u direct inzicht in de prijs per persoon of vervoersmiddel. Daarnaast biedt het overzicht in welke mogelijkheden er zijn. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een touringcar geschikt voor rolstoelen? Of wilt u gebruik maken van extra comfort met een luxe VIP bus? Ontdek de verschillende mogelijkheden door offertes met elkaar te vergelijken.

4. Reserveer uw plek

Heeft u een keuze gemaakt? Dan kunt u de offerte om laten zetten in een reservering. Houd met het boeken alvast rekening met enkele vragen die touringcarbedrijven kunnen stellen. Het is voor hen belangrijk om te weten hoe lang een bus van tevoren klaar moet staan. Ook is aan te raden om gezamenlijk een veilig opstappunt te bepalen. Zo weten ouders waar ze hun kinderen heen kunnen brengen. En dat zij hier op een veilige wijze de kinderen kunnen uitzwaaien voor vertrek. 

5. Geniet van de schoolreis

Zijn alle voorgaande stappen voltooid? Dan rest u nog één ding, genieten van een onvergetelijke reis de komen gaat!

Heeft u nog vragen? Of wilt u meer informatie inwinnen over het boeken van een touringcar? Schroom dan niet om de website te bekijken.