Normal_11243

HEERLEN - De faculteit Rechtswetenschappen van de Open Universiteit (OU) gaat op weg naar volledig mobiel Rechten studeren. Sinds vorige week is bij elke cursus Rechtsgeleerdheid het werkboek van de OU als pdf-document beschikbaar. In september wordt dit uitgebreid met ePub-versies.

Werkboeken digitaal
Studenten kunnen de werkboeken downloaden vanuit hun elektronische leeromgeving en op hun tabletcomputer, smartphone of e-reader plaatsen. Per 1 september komen er ook ePub-versies van elk werkboek beschikbaar. ePub is een gebruiksvriendelijk format dat speciaal bestemd is voor mobiel gebruik, op een tabletcomputer of een e-reader.

iPad pilot
Met de introductie van de iPad in 2010 werd de vraag hoe werkelijk mobiel studeren er uit kan zien actueel. De faculteit Rechtswetenschappen van de OU heeft daarop een experiment met volledig Mobiel Rechten studeren opgezet. In september 2011 zijn twintig studenten in Schakelzone Recht gestart met deze pilot. Zij kregen van de OU een iPad in bruikleen met daarop alle cursusmaterialen in digitale vorm.

Op termijn wil de OU de studenten graag de mogelijkheid bieden om al bij het kopen van de cursus te kiezen tussen de traditionele gedrukte vorm of de digitale versie (of allebei). Dat zou ook moeten gaan gelden voor de handboeken van de uitgevers, die nu (nog) niet digitaal beschikbaar worden gesteld.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen