Nieuwe voorzitter Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen bekend

Tijdens de Algemene Vergadering van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) op zaterdag 25 mei is drs. A.P.H.M. (Linda) Hovius MBA tot voorzitter van de KHMW benoemd. Hovius volgt prof. dr. L.J. (Louise) Gunning-Schepers op, die in 2016 geschiedenis schreef als eerste vrouwelijke voorzitter van de KHMW. Dat meldt de KHMW.

Linda Hovius heeft meer dan 35 jaar ervaring als bestuursadviseur in het bedrijfsleven.  Ze werkte 20 jaar voor organisatieadviesbureau McKinsey. In 2012 was ze medeoprichter van het internationale adviesbureau Aberkyn. Momenteel is Hovius actief als toezichthouder/commissaris bij verschillende ondernemingen. Haar brede belangstelling blijkt wel uit het feit dat ze in het verleden naast rechten en bedrijfskunde ook kunstgeschiedenis heeft gestudeerd. Hovius was sinds 2020 ondervoorzitter van de KHMW. Ze woont in Haarlem.

Oudste Geleerde Genootschap 

De KHMW, opgericht in 1752, is het oudste ‘Geleerde Genootschap’ in Nederland. De KHMW heeft als doel de wetenschap bevorderen en een brug slaan tussen wetenschap en samenleving. Dat doet de organisatie onder meer door het uitreiken van prijzen en het organiseren van lezingen en symposia.

Door: Nationale Onderwijsgids