Haags gebouw van Universiteit Leiden maandag weer open na tijdelijke sluiting

Het gebouw aan de Wijnhaven van de Universiteit Leiden in Den Haag gaat maandag weer open, meldt de universiteit op haar website. Het gebouw was sinds vrijdagochtend gesloten vanwege "een verhoogd veiligheidsrisico". Volgens de universiteit blijkt uit onderzoek van de politie dat "daarvan nu geen sprake meer is".

Het is niet bekend om wat voor veiligheidsrisico het precies ging. "Wij kunnen ons voorstellen dat de tijdelijke sluiting van Wijnhaven vragen oproept bij onze medewerkers en studenten. We kunnen helaas niet ingaan op de reden van de tijdelijke sluiting. Het college heeft deze maatregel moeten nemen om de veiligheid van onze academische gemeenschap te kunnen garanderen", zegt de universiteit in een verklaring.

De hele week geopend 

De campus in Den Haag houdt zich onder meer bezig met internationaal recht, vrede en veiligheid. Het gebouw is doorgaans de hele week geopend. Vanwege het veiligheidsrisico besloot het college van bestuur van de universiteit het gebouw echter ook gedurende het weekend gesloten te houden.

Joodse scholen in Amsterdam 

Ook twee joodse basisscholen en een joodse middelbare school in Amsterdam zijn sinds vrijdag dicht. Die sluiting had te maken met angst voor onrust vanwege de oorlog tussen Israël en Hamas. Vermoedelijk gaan deze scholen eveneens maandag weer open

Door: ANP