Naaktmodel baalt van ophef na tekenles bij studentenvereniging

Student Sjoerd baalt van alle ophef die er is ontstaan over de workshop modeltekenen waar hij als model naakt voor stond. De TU Delft noemt de workshop bij Studentenvereniging Wolbodo ‘zeer ongepast’ en heeft inmiddels de studentenvereniging uitgesloten van deelname aan de introductieweek. Sjoerd kijk juist tevreden terug op de dag waarbij hij voor twee groepen nieuwe vrouwelijke studenten naaktmodel was. Dat meldt Omroep West. 

De workshop was onderdeel van de Ladies Intro van de TU Delft, dat gehouden werd door studentenvereniging Wolbodo. Alles verliep volgens plan, tot het moment dat er drie commissieleden van de OWee langskomen. Dat was aan het einde van de workshop. De commissieleden waren diep geschokt door wat ze zagen. In een brief schrijft de TU Delft dan ook dat ze de workshop zeer ongepast vinden. Ook omdat de nieuwe studenten van tevoren niet waren ingelicht over de workshop naakttekenen.

Commotie over naakt 

Wolbodo is het niet eens met die kritiek, maar geeft wel toe dat de communicatie vooraf beter had kunnen zijn. Sjoerd baalt nu vooral van het feit dat er zoveel commotie is ontstaan over het naakt zijn. Sjoerd merkte juist aan de deelnemers dat ze er goed mee omgingen. “Aan het begin werd er misschien een klein beetje gegiecheld, maar als je gaat tekenen en je houtskool oppakt, ga je op een hele andere manier daar zitten.” Het was voor Sjoerd de eerste keer dat hij als naaktmodel poseerde tijdens een workshop.

Gesprek over tekenles 

De TU Delft gaan binnenkort het gesprek aan met studentenvereniging Wolbodo over de tekenles. Omdat het gesprek vorige week nog niet had plaatsgevonden, mocht de studentenvereniging niet meedoen aan de introductieperiode.

Door: Nationale Onderwijsgids /Femke van Arendonk