Nog geen duidelijkheid over tandartsenopleiding in Rotterdam

Tweede Kamerlid Joba van den Berg (CDA) uit Goes zegt dat er nog een kans is dat er een tandartsenopleiding in Rotterdam komt, maar het wordt wel lastig. In de provincie Zeeland is het al lang een grote wens dat er een tandartsopleiding in Rotterdam komt. Er is namelijk een groot tekort aan tandartsen in Zeeland. Dat meldt Omroep Zeeland. 

Minister Ernst Kuipers heeft laatst wel aangegeven dat er extra opleidingsplekken voor tandartsen komen. Volgens Van den Berg wil dit niet zeggen dat er dan meteen een opleidingsplek voor tandartsen in Rotterdam komt. Van den Berg is bang dat de bestaande opleidingen in Amsterdam, Groningen en Nijmegen die plekken willen. 

Van den Berg gaf al aan dat minister Kuipers niet veel te zeggen heeft over de opleidingslocaties. Kuipers liet in het debat weten dat Rotterdam nu zelf aan zet is. 

Minister Kuipers is bereid om mee te denken 

Ondanks de onzekerheid hopen de Kamerleden dat er een opleiding in Rotterdam komt. Kamerlid Jacqueline van den Hil (VVD) uit Goes ziet dat minister Kuipers bereid is om mee te denken. Daarom strijdt Van den Hil nog steeds voor een opleidingsplek in de buurt.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk