Erasmus Universiteit tekent intentieverklaring ACCEZ

Om de transitie naar een circulair en duurzaam Zuid-Holland te versnellen, hebben Erasmus Universiteit Rotterdam, de provincie Zuid-Holland, TU Delft, Universiteit Leiden, Wageningen University and Research en VNO-NCW West het samenwerkingsverband ACCEZ opgericht. De resultaten zijn veelbelovend. Om die reden hebben alle partijen vijf jaar na de start van ACCEZ hun handtekening onder een intentieverklaring gezet om ACCEZ in te blijven zetten tot in ieder geval eind 2028. Dat meldt de Erasmus Universiteit.

Ellen van Schoten, vice-voorzitter van het College van Bestuur Erasmus Universiteit Rotterdam: “Met de samenwerkingsovereenkomst ACCEZ  werken we samen met de provincie Zuid-Holland, TU Delft, Universiteit Leiden, Wageningen University and Research en VNO-NCW west aan de noodzakelijke circulaire transitie van ondernemingen. Dat betekent dat er optimaal en effectief hergebruik van grondstoffen en producten wordt nagestreefd. Het is een van de activiteiten waarmee we als Erasmus Universiteit invulling geven aan onze strategische pijler duurzaamheid.”

Bollenstreek 

Zo werkt de EUR samen met een groot aantal partners aan de toekomst van de wereldberoemde Bollenstreek, een nationale trots en van grote waarde voorde Nederlandse economie. In het project ‘samen naar een circulaire bollenstreek’ werken ondernemers, onderzoekers en beleidsmakers sinds 2020 samen om antwoord te kunnen geven op de vraag wat er nodig is om in de bollenstreek te komen tot een transitie naar een circulaire economie. Daarbij is ook aandacht voor een betere gezondheid, duurzamer gebruik van grondstoffen en een hogere kwaliteit van werk- en woonomgeving met meer natuur en biodiversiteit. Een serious game wordt ontwikkeld om betrokkenen meer inzicht te geven in ieders standpunten of belangen. Naturalis Biodiversity Center faciliteert het project.

Door: Nationale Onderwijsgids