Utrechtse studentenvereniging in opspraak om teksten over 'homo's

Utrechtse studentenvereniging Veritas heeft maandag haar excuses aangeboden voor een ongepast bericht van een jaarclub van de studentenvereniging. In het bericht werd opgeroepen tot verzet tegen de ‘linkse transitie’, waardoor er bij Veritas ‘vrouwonvriendelijke opmerkingen de boventoon’ zullen voeren. Dat meldt NU.nl. 

In het bericht staat ook dat leden van de jaarclub ‘toch geen wijven’ zijn, maar ‘testosteronbommen’. De leden omschrijven zichzelf als ‘trotse apen op de rots van Utrecht’ en noemen ze eerstejaars ‘homo’s’ en ‘stomabeffers’. De auteurs roepen ook op om bij de eerstvolgende vergadering de telefoonnummers van de ‘drie geilste hoeren’ van hun studiejaar op te noemen.

Kleine groep binnen de vereniging 

Preses Sophie Pizzuto van Veritas distantieert zich, samen met de studentenvereniging, van deze uitspraken. Ze zegt dat het om een kleine groep gaat binnen de vereniging. Veritas geeft aan dat ze op passende wijze  gaan optreden tegen de jaarclub, maar heeft nog niet aangegeven hoe ze dat gaan doen. Het bestuur heeft de schrijvers ter verantwoording geroepen en wil eerst een gesprek met hen aangaan.

BOOS

De redactie van BNNVARA programma BOOS vraagt iedereen die meer weet via Instagram om verdere informatie. 

Door: Nationale Onderwijsgids/ Femke van Arendonk