Nijmeegse student (30) die energietoeslag voor studenten afdwong overleden

De Nijmeegse student Mark Mulder, die recent een rechtszaak aanspande tegen de gemeente Nijmegen om energietoeslag voor studenten af te dwingen, is plotseling overleden. In De Gelderlander staat woensdag een rouwadvertentie van de Radboud Universiteit, waar Mulder studeerde. Dat meldt RN7.

Waaraan Mulder is overleden is niet bekend gemaakt. Hij werd 30 jaar.

Tegemoetkoming 

Net als zoveel studenten had Mulder maar een klein budget en zag hij de rekeningen stijgen. Hij was dan ook heel blij dat de gemeente Nijmegen begin april aankondigde dat er een tegemoetkoming zou komen van 800 euro. Helaas was de blijdschap van korte duur, want twee weken na de bekendmaking kreeg Mulder opnieuw een brief waarin stond dat hij niet in aanmerking zou komen voor de tegemoetkoming. 

Onderscheid tussen studenten en niet-studenten 

Hij besloot om bezwaar te maken, maar dat werd afgewezen. Vervolgens spande hij een rechtszaak aan waarin hij gesteund werd door de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). De rechters in Arnhem bleken gevoelig voor Mulder zijn betoog. Daarin stond namelijk dat de gemeente ten onrechte een onderscheid maakt tussen studenten en niet-studenten. De 800 euro extra is tenslotte bedoeld voor mensen die het financieel moeilijk hebben en daar zitten ook studenten tussen. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk