Minister Karien van Gennip spreekt op Opening Academisch Jaar

Op maandag 5 september vindt om 16.00 uur de Opening van het Academisch Jaar plaats in de aula. Het thema is ‘Talent en arbeidsmarkt’. Rondom dit thema is een interessant programma samengesteld voor studenten, medewerkers en relaties van de universiteit. Daarnaast viert de universiteit dit collegejaar haar 95ste verjaardag. Dat meldt Tilburg University. 

De academische zitting wordt geopend door de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), prof. dr. Marileen Dogterom. Zij reflecteert op het thema in een bijdrage met als titel ‘Een Talentvolle Toekomst’. De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, ir. Karien van Gennip, MBA deelt in een tweede keynote haar gedachten over en plannen voor de toekomst van de arbeidsmarkt. 

College Tour setting 

Aansluitend is een gesprek met de minister, wethouder van de gemeente Tilburg dr. Esmah Lahlah, bijzonder hoogleraar HRM en sociale zekerheid prof. dr. Charissa Freese en prof. dr. Marileen Dogterom. Ook hoogleraar arbeidsmarkt en kersverse stadshoogleraar prof. dr. Ton Wilthagen betreedt het podium. Tijdens een College-Tour-achtige setting kunnen vragen over het thema gesteld worden aan al deze deskundige panelleden. 

Door: Nationale Onderwijsgids