Normal_pexels-angela-roma-7319274

Roll-up banners zijn zelfvoorzienende reclamedisplays die worden gemaakt van gladde stoffen canvas of plastic materiaal die kunnen worden opgerold om gemakkelijk te worden vervoerd. Dit soort fysieke marketing is nuttig omdat ze niet duur zijn, maar toch zeer doeltreffend zijn in het creëren van naamsbekendheid. En als het goed gedaan wordt, kunnen ze je publiek zelfs aanmoedigen om zich met jouw merk bezig te houden! Er zijn echter veel ondernemers die ten onrechte denken dat deze banners alleen nuttig zijn op beurzen. Daar zijn we het niet helemaal mee eens. Er zijn namelijk verschillende manieren waarop je ze kunt gebruiken om jouw marketingcampagne te promoten. Daarom zijn hier enkele van de meest voorkomende plaatsen waar merken roll-up banners plaatsen en de voordelen die ze met zich meebrengen.

 

 

 

 

 

De beste locaties voor banners

Voordat je met een roll up banner aan de slag gaat, wil je er natuurlijk voor zorgen dat je op de hoogte bent van de beste plekken waar je ze kunt gebruiken. Deze marketingvorm is uitstekend in te zetten op verschillende plekken, zoals plaatsen waar mensen in de rij staan, wachtkamers, ontvangstruimten, conferentielocaties, en in-store en outdoor promoties.

Nu je enig idee hebt van de vele locaties waarbij je dit soort banners kunt inzetten, laten we eens specifiek kijken naar de belangrijkste voordelen ervan voor kleine bedrijven en startende ondernemers. Mocht je dus op het punt staan om een bedrijf te starten of er zelfs al een bezit, lees dan nog even verder voor waarom je roll-up banners in jouw strategie zou moeten opnemen.

Eenvoudig in elkaar te zetten

Daar waar standaard banners nogal omslachtig en tijdrovend kunnen zijn, is een roll-up banner daarentegen zeer eenvoudig te monteren en te installeren. Sterker nog, je kunt het letterlijk in een paar minuten doen, zelfs als je onderweg bent! Als je een marketingcampagne in het verschiet hebt staan en een goedkope, maar aantrekkelijke marketingoplossing nodig hebt, dan kunnen roll-up banners dus zeer nuttig voor je zijn.

Gemakkelijk mee te nemen 
Als je van plan bent om jouw marketingmateriaal mee te nemen naar een speciaal evenement waar je de show wilt stelen, dan zijn deze banners een uitstekende manier om dit te doen. Naast het feit dat ze dus gemakkelijk te monteren zijn, zijn ze bovendien eenvoudig te vervoeren, aangezien deze banners zeer licht zijn en je ze moeiteloos kunt oprollen en meeneemt in de auto. Een opgerolde banner neemt dus weinig ruimte in beslag, of hij nu wordt tentoongesteld of opgeborgen.

Goedkoop en duurzaam

Tot slot zijn roll-up banners een van de beste en meest doeltreffende vormen van reclame voor startende ondernemingen, omdat je zelfs met een krap budget gemakkelijk meerdere banners kunt maken. Daar komt bovenop dat roll-up banners, in tegenstelling tot andere dure vormen van reclame, een lange levensduur hebben en je ze meerdere malen kunt gebruiken. Dit betekent dat de banner zichzelf eigenlijk terugverdient door jou toe te staan je bedrijf uit te breiden!