Twee cum laude promoties op één dag bij de Rijksuniversiteit Groningen

Alyona Artamonova en Mindra Jaya verdedigden op maandag 20 juni hun proefschrift bij de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen. Beide proefschriften werden cum laude beoordeeld. Dat is erg bijzonder voor de faculteit, twee keer cum laude op één dag kwam nog niet eerder voor. Dat meldt de Rijksuniversiteit Groningen. 

Alyona Artamonova analyseert in haar onderzoek de rollen die diverse zorggerelateerde levensomstandigheden van ouderen spelen in hun eigen locatiekeuze en die van hun familieleden. Het onderzoek is sterk vanwege de manier van onderzoek doen. Dat is op een gedegen en innovatieve manier gebeurt. Ook de concrete manier waarop belangrijke vragen op het gebied van migratie worden beantwoord is heel sterk.

Besmettelijke ziekten 

Mindra Jaya ontwikkelde in zijn onderzoek methoden voor de analyse, voorspelling en het in kaart brengen van de verspreiding van besmettelijke ziekten. Gericht op de denguekoorts in Bandung en COVID-19 in West-Java. Het onderzoek presenteert verschillende innovatieve methodes om de verspreiding van besmettelijke ziekten te voorkomen. Deze methodes zijn wereldwijd goed toepasbaar. 

Beide proefschriften zijn online terug te vinden. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk