Vrouw en broer Manodj B. niet langer verdacht in zaak verdwenen studente

De vrouw en broer van Manodj B. zijn geen verdachten meer in het onderzoek naar de moord op de 22-jarige studente Sumanta Bansi. Alleen de 40-jarige Manodj en zijn vader Dwarka B. zijn nog verdachten volgens het Openbaar Ministerie. Dit meldt De Telegraaf.

Dit maakte de officier van justitie dinsdag bekend tijdens een zitting in de rechtbank van Almere. De Surinaamse Sumanta verdween begin 2018. Zij was zwanger van, de toen nog getrouwde, Manodj B. Dit was al eens eerder gebeurd, maar toen liet ze het kindje onder druk van de familie B. weghalen, dat wilde ze nu koste wat kost voorkomen.

Nooit gevonden 

Sinds haar verdwijning is er op meerdere plekken gezocht naar haar lichaam, maar telkens zonder resultaat. Het OM denkt dat zoon Manodj B. de Sumanta om het leven heeft gebracht  en haar lichaam, samen met zijn vader, heeft verborgen.

Manodj B. ontkent dat hij iets met de verdwijning van Sumanta te maken heeft. Hij was tijdens de zitting erg emotioneel, maar wilde niet op de zaak ingaan. 

Suriname 

De moeder van Sumanta volgde de zitting via de telefoon vanuit Suriname. Op 28 maart volgt er weer een inleidende zitting over deze zaak.

Door: Nationale Onderwijsgids