Grote Markt Groningen op de schop, naast ondernemers nu ook Vindicat tegen

Studentenvereniging Vindicat keert zich nu ook tegen de plannen van de gemeente Groningen voor de Grote Markt. Het studentencorps geeft aan op geen enkele manier bij de plannen betrokken te zijn geweest. Dit meldt RTV Noord. 

Rector Sanne Veken schrijft in een brief aan de gemeente dat ze zich zorgen maakt over de leefbaarheid van de Grote Markt. Het plan is namelijk om bomen in een bosje op de markt te plaatsen. ‘Wij vrezen ervoor dat dit gedeelte van de Grote Markt gedurende de nacht zal veranderen in een wat unheimliche plek’, zo staat er in de brief.

Confrontaties 

De studentenvereniging is bang voor confrontaties in de nacht tussen Vindicatleden, studenten, uitgaanspubliek en dak- en thuislozen. Ook laat Veken weten dat de komst van de bomen ervoor zorgt dat er minder lichtinval in de sociëteit is en zou het pand uit het zicht verdwijnen.

Beeld De Grote Verscheuring 

De leden van Vindicat zien wel graag dat het beeld, De Grote Verscheuring, op de Grote Markt geplaatst wordt. Dit beeld werd in 1965 geschonken aan de stad Groningen, maar staat nu weggestopt aan het Gedempte Kattendiep. 

Door: Nationale Onderwijsgids