Hulplijn van psychologiestudenten UvA, luisterend oor voor medestudenten

Psychologiestudenten van de UvA zijn een hulplijn gestart voor medestudenten die het zwaar hebben. De telefoontjes die binnenkomen kunnen overal over gaan. Van een slechte date tot aan ruzie met je huisgenoot. Maar ook verhalen over paniekaanvallen passeren de revue. Dit meldt AT5. 

Volgens Bureau Studentenartsen van de UvA kampt 25 tot 30 procent van de studenten weleens met psychische klachten. Ellin Swaan oprichter van de hulplijn All Ears vindt dat helemaal niet zo gek. “Studenten zijn hele sociale wezens. Die rollen van de ene sociale activiteit naar de andere.” Vanwege corona kon dat de afgelopen twee jaar niet.

Verantwoordelijkheid vanuit de slaapkamer 

Het bellen met de studenten gebeurt gewoon vanuit de slaapkamer. De vrijwilligers kunnen, tot nu toe, de verantwoordelijkheid aan. “We hebben er op school wel over geleerd, dus het is ook een goede oefening voor ons”, aldus derdejaars psychologie student Roos. Bij ernstige gevallen sturen de vrijwilligers medestudenten door naar de huisarts of naar één van de psychologen van de UvA.

Er wordt niet gevraagd naar je studentennummer om te controleren of je van de school zelf bent, maar op dit moment is het telefoonnummer wel alleen voor UvA-studenten. 

Door: Nationale Onderwijsgids