Universiteit Twente krijgt honderden studentenwoningen op het terrein

Op het terrein van de Universiteit Twente in Enschede komen honderden tijdelijke woningen. Op korte termijn worden er 230 woonunits neergezet die de woningnood onder studenten moeten gaan oplossen. Over twee jaar moeten er dan nog eens 300 woningen opgeleverd worden. Dit meldt RTV Oost.  

Er moest snel iets gebeuren aan de woningnood onder studenten in Enschede. Daarom wordt er gewerkt aan twee projecten: één voor tijdelijke woningen en één voor permanente woningen. Vandaag zetten de gemeente Enschede, Universiteit Twente, Woningstichting de Vegte en Woningcorporatie Domijn hun handtekening. 

28 vierkante meter met eigen voordeur

Er is al gestart met de fundering van de woningen. Het zijn woonunits van 28 vierkante meter, met een eigen douche, toilet, keuken en voordeur. Studenten die een spoedaanvraag hebben ingediend krijgen voorrang. 

Talenten in de regio blijven 

Wethouder Jeroen Diepemaat is trots dat de Twentse samenwerking ertoe leidt dat ze in korte tijd de woningnood onder studenten kunnen oplossen “En natuurlijk hoop ik dat we uiteindelijk deze talenten blijvend aan onze regio kunnen binden.”

Door: Nationale Onderwijsgids