ISO en LSVb kiezen nieuw bestuur: focus op mentaal welzijn en meer geld

Zowel het Interstedelijk Studentenoverleg (ISO) als de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) hebben in de afgelopen week een nieuw bestuur gekozen. Het ISO wil grote stappen zetten op het gebied van mentaal welzijn; de LSVb richt zich het komende jaar op structureel meer geld voor het hoger onderwijs.

Het kandidaatsbestuur 2021/2022 van het ISO bestaat uit Lisanne de Roos, Bjorn Blom, Jochem Tollenaar, Gijsbert van Elven en Thomas van der Meer. Ze staan in deze bijzonder tijden voor een grote opgave. “Komend jaar liggen er veel kansen voor studerend Nederland; een nieuw kabinet biedt mogelijkheden tot het najagen van grote ambities op het gebied van hoger onderwijs en de positie van de student.’’, aldus kandidaat-voorzitter Lisanne de Roos. ‘’We zitten daarbij nog midden in een pandemie en gaan ons als bestuur inzetten om studenten daar zo goed mogelijk uit te laten komen. Op het gebied van mentaal welzijn wil ik grote stappen zetten.’’
 
Het nieuwe bestuur van de LSVb bestaat uit Ama Boahene (voorzitter), Joshua de Roos (vicevoorzitter), Ivy Dirksen (secretaris), Nol van Gerven (penningmeester) en Naomi Rajiv (algemeen bestuurslid). Het nieuwe bestuur staat te popelen om te beginnen. Boahene: “Door het leenstelsel, de bezuinigingen in het onderwijs en de corona-crisis staan studenten onder grote druk. Er moet structureel meer geld geïnvesteerd worden in het hoger onderwijs. We hebben ontzettend veel zin om daar het komende jaar voor te strijden.”
 
OP 26 juni vindt de officiële wissel plaats van beide besturen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids
Bronnen: het ISO, de LSVb