Graveerlaser

CO2-lasermachines, zoals de nieuwe Fusion Edge van Epilog Laser, zijn een ideale aanvulling in het klaslokaal omdat ze technische, design en project vakken samenbrengen. Door de veelzijdigheid van de lasergraveer- en -snijmachines te benutten, kunnen studenten verschillende educatieve aspecten in een realistische setting ervaren; zoals een productieproductieproces in het echte bedrijfsleven ook kan zijn. Denk dan aan het ontwerpen, timemanagement en ondernemerschap om een product of dienst te realiseren. Met de ervaring vanaf de tekentafel tot het ontwikkelen van het eindproduct zijn de studenten optimaal voorbereid op hun toekomst op de arbeidsmarkt. 

De Fusion Edge

De nieuwe Fusion Edge Laser-machine van Epilog is een goede keuze voor gebruik in de klas. Het compacte formaat (werkoppervlak van 610 x 305 mm) past gemakkelijk in de klaslokalen of technische ruimtes, en met 3,05 m/s graveersnelheden en 5G-versnelling kunnen studenten projecten sneller voltooien. Naast hoge graveersnelheden, scant het IRIS ™ -camerasysteem van de Fusion Edge het totale werkoppervlak en geeft een real-time beeld van uw materiaal. Dit stelt leerlingen in staat om hun ontwerpen snel en nauwkeuring te positioneren, bewerken, dupliceren en schalen op het materiaal om vervolgens te graveren en/of snijden, waardoor het aantal testrondes en verspilling van materiaal wordt verminderd.

Lees hier hoe CO2-lasertechnologie wordt gebruikt in educatieve omgevingen voor alle leeftijden.

1. Design & engineering: studenten kunnen verschillende software pakketten zoals o.a. Adobe Illustrator en AutoCad gebruiken om prototypes en 3D-modellen te maken.

2. Fashion: gebruik de laser om patronen uit te snijden, decoraties te graveren of accessoires zoals knopen van acryl of hout maken. Geschikte stoffen zijn o.a. katoen, denim, fleece, leer en meer!

3. Kunst / fotografie: graveer originele tekeningen, afbeeldingen of foto's op allerlei soorten materiaal. Door te experimenteren met verschillende substraten, kunnen studenten leren wat voor soort afbeeldingen en foto's het beste uitkomen op specifieke materialen.

4. Economie / ondernemerschap: er is veel vraag naar lasersnijden en -graveren. Welke stappen zijn er om een bedrijf in deze sector op te zetten? Denk aan het personaliseren van producten, informatie borden of geschenken bijvoorbeeld.

Bent u benieuwd hoe het is om te werken met het nieuwe camerasysteem van een Epilog Laser Fusion Edge? Bekijk dan de video op www.epiloglaser.nl.  Liever in het echt proberen? Dan bent u van harte welkom in onze demoruimte voor een demonstratie. Bel 030 – 760 2998 om een demonstratie te plannen of ga naar onze website voor meer informatie. 

Onderwijsgids

Heeft uw school nog geen laser maar overweegt u er een beschikbaar te stellen aan uw studenten? Dan zijn er een aantal factoren die een rol spelen in het keuzeproces van het aanschaffen van een lasergraveer- en -snijmachine. Denk dan aan o.a. het gebruiksgemak, de laserbron, het formaat, het onderhoud,  (lokale) training en support en niet geheel onbelangrijk; de veiligheid. Al deze factoren worden beschreven in één gids om u een overzicht te geven van de meest belangrijke informatie over laser graveer- en snijmachines in het onderwijs. Daarnaast staan er 6 les ideeën uitgewerkt voor verschillende niveaus. Download de gratis Onderwijsgids hier.

Over Epilog Laser

Epilog Laser heeft meer dan 30 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van CO2 en fiber lasers in verschillende formaten en configuraties die ideaal zijn voor een educatieve omgeving. Doordat de lasers een lucht gekoelde metaal/keramische laserbuis hebben blijft de snij- en graveerkwaliteit behouden. De hoge kwaliteit lasersnij- en graveermachines worden daarom veelvoudig gebruikt in het onderwijs op scholen, universiteiten en fablabs.

Voor meer informatie, neem dan contact op via www.epiloglaser.nl, bv@epiloglaser.com of bel 030 760 2998.