Veel aanmeldingen studentenverenigingen

De studentenverenigingen in Amsterdam hebben tegen de verwachtingen in al veel aanmeldingen gehad van eerstejaarsstudenten. Door corona ziet de kennismakingstijd er dit jaar anders uit, maar dat weerhoudt hen niet. Dit meldt Het Parool.

Bij het Amsterdamse studentencorps ASC/AVSV bijvoorbeeld hebben ze minstens 50 meer aanmeldingen dan vorige jaren. “Dit hadden we niet verwacht. Het lijkt wel alsof mensen door corona alleen maar meer op zoek zijn naar contact en verbinding.”
 
Door de versoepeling van de coronamaatregelen kan de introductie gewoon offline plaatsvinden, zij het in kleinere groepen en op meerdere externe locaties. Wel ligt dit jaar de nadruk meer op het leren kennen van de vereniging dan op de ontgroening. 
 
De afspraak is dat verenigingen zich zo veel mogelijk aan de coronarichtlijnen houden. Bij ASC/AVSV bijvoorbeeld wordt bij iedereen de temperatuur opgenomen bij binnenkomst. “Geen enkele vereniging wil een coronabrandhaard worden, dus als het moet dan wordt het programma alsnog afgelast.”
 
Door: Nationale Onderwijsgids