Logo_tilburg_universiteit_logo

De viering van de oprichting van Tilburg University, de 92e Dies Natalis, staat in het teken wetenschappelijke integriteit, Science under Pressure. De academische ceremonie vindt op 21 november plaats in de aula. Tijdens de plechtigheid zullen eredoctoraten worden uitgereikt aan prof. Anita Allen van University of Pennsylvania, hoogleraar recht en hoogleraar filosofie en aan prof. John Ionnidis van Stanford University, hoogleraar Disease Prevention, hoogleraar Health Research and Policy en hoogleraar Statistiek. Ook zullen de prijzen voor beste proefschriften worden bekendgemaakt. Dit meldt Tilburg University.

De bijeenkomst richt zich op het belang van wetenschappelijke integriteit voor de academische wereld. De sprekers zullen ingaan op wat de gemeenschap kan ondernemen om de betrouwbaarheid van wetenschappelijke resultaten, de uitwisseling van informatie en de kwaliteit van onderzoek te versterken. 
 
Tijdens een paneldiscussie zal worden ingegaan op voorwaarden voor wetenschappelijke integriteit. Deelnemers zijn: prof. Sijtsma, prof. Bouten, prof. Han van der Maas (UvA), dr. Michèle Nuijten, en promovenda Anne de Vries-Stotijn LLM. De discussie wordt geleid door de vicevoorzitter van het College van Bestuur, Paulina Snijders MSc CPC.
 
Door: Nationale Onderwijsgids