Logo_nwo_logo_nieuw

Hugo Doeleman schreef het beste proefschrift in de natuurkunde van 2019: 'Hybrid Resonators for Light Trapping and Emission Control’. De jury van de NWO Natuurkunde Proefschrift Prijs oordeelde lovend over het proefschrift: daarin beschrijft hij nieuwe combinaties van nano- en microstructuren die licht kunnen vasthouden en concentreren. Doeleman promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam. Dit meldt NWO.

Dr. Hugo Doeleman (1989) heeft zijn promotieonderzoek uitgevoerd bij NWO-instituut AMOLF in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. Op 18 januari 2019 promoveerde hij cum laude aan de Universiteit van Amsterdam met het proefschrift ‘Hybrid Resonators for Light Trapping and Emission Control’.
 
Hugo Doeleman ontvangt de prijs tijdens het jaarlijkse natuurkundigencongres Physics@Veldhoven op 21 en 22 januari 2020. De prijs bestaat uit een bedrag van 10.000 euro plus een beeldje. Voor het brede publiek schrijft Doeleman blogs op Kennislink. Sinds enkele maanden is hij postdoc onderzoeker aan het ETH in Zürich.
 

Natuurkundeprijzen

De NWO Natuurkunde Proefschrift Prijs is bedoeld voor het beste natuurkundige proefschrift van het laatste jaar (1 april 2018 - 31 maart 2019). Het is één van de vier NWO-prijzen binnen de natuurkunde, naast de NWO Natuurkunde Valorisatie Prijs, de NWO Natuurkunde Valorisatiehoofdstuk Prijs en de NWO Minerva Prijs. Deze prijzen verdwijnen omdat het NWO-domein ENW op dit moment haar prijzenbeleid herziet.
 
Door: Nationale Onderwijsgids