Normal_van_engelshoven

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gaat ermee akkoord dat de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) de voorkeur geeft aan vrouwelijke sollicitanten bij vacatures. Dit heeft Onderwijsminister Ingrid van Engelshoven laten weten in antwoord op Kamervragen van de VVD. 

De minister heeft aan VVD-kamerleden Yeşilgöz-Zegerius, Tielen  en El Yassini laten weten dat “voor kwalitatief goed wetenschappelijk onderzoek samenkomst van verschillende perspectieven, achtergronden, oriëntaties en kennis een belangrijke randvoorwaarde is. Meer variatie in visies en oplossingen resulteert in meer creativiteit en innovatie, betere resultaten en beter beleid.” Ze pleit voor diversiteit van kwaliteit. Door het Irène Curie Fellowhip worden volgens de minister talenten binnengehaald die anders deze kans niet zouden krijgen. 
 
Tevens is er volgens haar geen sprake van uitsluiting, omdat de vacatures na zes maanden alsnog ook voor mannen opengesteld worden wanneer er geen geschikte kandidaten zijn gevonden. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids