Normal_zakenman-man-bestuurder

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) heeft een nieuw bestuur gekozen. Ook het ISO heeft een nieuw kandidaatsbestuur voor 2019-2020. Dit melden de LSVb en ISO.

Het nieuwe bestuur van de LSVb bestaat uit Alex Tess Rutten (voorzitter), Monty Aal (vice-voorzitter), Oumaima El Ghoulbzouri (secretaris), Ruben Kleijn (penningmeester) en Roos van Leeuwen (algemeen bestuurslid). LSVb-voorzitter Carline van Breugel: "We hebben heel veel zin om de aankomende maanden met ze aan de slag te gaan en ze onder te dompelen in onze organisatie. Samen gaan we ervoor zorgen dat ze voorbereid en vol energie kunnen beginnen aan hun bestuursjaar." 
 
Het kandidaat-bestuur zal de komende maanden worden ingewerkt. Op 29 juni vindt de officiële wisseling van bestuur plaats. Kandidaat-voorzitter Alex Tess Rutten: "We zijn een hele gevarieerde groep mensen die elkaar mooi aanvullen in ervaringen en achtergronden. We hebben heel veel zin om ons komend jaar keihard in te zetten voor het hoger onderwijs. In deze tijd van bezuinigingen en toenemende kansenongelijkheid is dat hard nodig."
 
Ook het nieuwe bestuur van ISO is bekend. Het gaat om Kees Gillesse, Bas Litjens, Laura Korn, Eline van Hove en Rico Tjepkema. “Studenten staan de afgelopen jaren steeds meer onder druk. Hogere studieschulden hebben grote gevolgen, opleidingen zijn erbij gebaat om studenten zo snel mogelijk te laten afstuderen en toekomstige werkgevers vragen om een uitgebreid cv’’, meldt kandidaat-voorzitter Kees Gillesse. 
 
Ook dit bestuur zal wisselen op 29 juni. Dit zal plaatsvinden in het Academiegebouw in Utrecht. Vanaf dan vertegenwoordigt het bestuur de belangen van de 750.000 studenten in Nederland.
 
Door: Nationale Onderwijsgids