Normal_samenwerking_fusie_handen_schudden

De Universiteit Utrecht (UU) en Hogeschool Utrecht (HU) hebben besloten om de relatie met studentenvereniging UVSV te herstellen. Hiermee is de UVSV weer welkom bij officiële plechtigheden en worden de bestuursbeurzen met terugwerkende kracht toegekend. Dit meldt Universiteit Utrecht.

Het besluit volgt op onderzoek door UVSV zelf en na advies van de onafhankelijke Adviescommissie Introductietijd Utrecht (AIU). De Colleges van beide Besturen constateren nu dat er sprake is geweest van twee lichte overtredingen van de gedragscode, namelijk ‘gedwongen voeren’ en het ‘scheuren van een hesje’. De adviescommissie stelde verder vast dat de organisatie rondom de kennismakingstijd en ook de (meld)cultuur van UVSV over het algemeen goed is te noemen.
 
Op basis van deze bevindingen hebben de onderwijsinstellingen besloten de band met de UVSV te herstellen. De onderwijsinstellingen betalen de bestuursbeurzen met terugwerkende kracht weer uit. Ook is UVSV weer welkom bij officiële gelegenheden van de instellingen. De opschorting van de subsidie aan de vereniging blijft echter van kracht tot bewezen is dat de Introductietijd 2018 goed is verlopen. 
 
De Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht hadden eind januari hun bijdragen aan de UVSV per direct opgeschort vanwege ontgroeningsincidenten, gefilmd met de verborgen camera door het tv-programma Rambam. Ook de Erasmus Universiteit in Rotterdam had afstand genomen van de studentenvereniging RSC/RVSV na het zien van de beelden.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids