Normal_fish-422543_960_720

De TU Delft heeft het Delftsch Studenten Corps (DSC) een financiële sanctie opgelegd na een anonieme klacht over misstanden tijdens de ontgroening afgelopen jaar. Zo zouden aankomende leden van de vereniging hebben moeten slapen in een kamer waar stinkende rotte vis was neergelegd. Dit melden AD en TU Delft.

De klacht ging over een studentenhuis waar aankomende leden introductieweek sliepen. Zo zouden drie aspirant-leden zich hebben moeten uitkleden voor of in de open buitendeur van het huis en werd er rotte vis in de ruimte gelegd waar de studenten moesten slapen. De TU Delft vindt dergelijke gedrag onaanvaardbaar en niet in overeenstemming met de afspraken die zijn gemaakt over het waarborgen van lichamelijk en mentaal welzijn.

Toen uit onderzoek bleek dat "een aantal aspecten" van de klacht klopten besloot de universiteit de studentenvereniging 25 procent te korten. Bij de hoogte van deze financiële 'straf' heeft de universiteit meegewogen dat het DSC "actief en constructief" heeft meegewerkt aan het onderzoek naar de ontgroeningspraktijken van de vereniging. De universiteit wil met de sanctie een signaal afgeven aan alle leden van het corps dat een "cultuurverandering echt noodzakelijk is en blijft".

Het bestuur neemt het incident serieus. Het betreffende studentenhuis mag niet meedoen aan de introductieweek van 2018 en voorwaardelijk niet aan die van 2019. Ook mag het huis dit jaar geen aankomende leden ontvangen tijdens de introductieweek.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids