Normal_erasmus_universiteit_rotterdam

De rol van de universiteit in het opleiden van studenten is altijd al een punt van discussie geweest. Leiden we studenten op als burgers, als werknemers of als wetenschappelijke onderzoekers? In het Wetenschapscafe van maandag 27 november van de Erasmus Universiteit zal Dr. Liesbeth Noordegraaf-Eelens haar visie op universitair onderwijs beschrijven. Dit meldt de Erasmus Universiteit.

Ook in het academische en publieke debat speelt die vraag een toonaangevende rol. Het is dan ook van belang dat universiteiten daar zelf een antwoord op geven. In dit Wetenschapscafé zal Liesbeth Noordegraaf-Eelens haar visie op universitair onderwijs beschrijven. Onderwijs waarin ruimte is voor de context en voor creativiteit, onderwijs waarin zij een brug wil slaan tussen wetenschap en kunstvakonderwijs. Onderwijs waarin een academicus voorbereid wordt op een toekomst, ook als we niet precies weten wat die toekomst ons zal brengen.
 
Dr. Liesbeth Noordegraaf-Eelens is Head of Department Humanities bij het Erasmus University College. Zij is Academic Board member van het Rotterdam Arts & Sciences Lab, een samenwerkingsverband tussen Erasmus Universiteit Rotterdam, de Willem de Kooning Academie HR en Codarts. Daarnaast is ze raadslid van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids