Normal_vrouw_werk_student_personeel343

Binnen EF Education is onderzoek gedaan naar de effecten van het nemen van een tussenjaar. Een tussenjaar draagt in veel gevallen positief bij aan de motivatie en prestaties van studenten. Ook zeggen studenten dat het hun kansen op een goede carrière heeft verbeterd. Dit meldt EF Education.

35 procent van de middelbare scholieren overweegt een tussenjaar te nemen. Twee voornaamste redenen hiervoor zijn een burn-out van de competitieve druk op middelbare school en een verlangen om zichzelf te vinden. De meerderheid (39 procent) van de mensen die een tussenjaar nemen, spendeert die tijd thuis. 27 procent kiest ervoor om te werken en 14 procent gaat voor kortere of langere periode op reis.
 
Studenten die slechter presteren op de middelbare school, hebben meer motivatie en halen hogere punten op de universiteit na een tussenjaar. 90 procent van de studenten gaat na het tussenjaar ook daadwerkelijk weer naar school en heeft ook meer kans om op tijd en met betere punten af te studeren. 88 procent van de studenten die een tussenjaar hebben genomen zegt dat dit tussenjaar significant heeft bijgedragen aan hun inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Meer informatie is te vinden via www.ef.nl.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids