Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank2

De mishandeling waarbij een student van de Groningse studentenvereniging Vindicat op het hoofd ging staan van een leeftijdsgenoot, wordt volgende week in de rechtbank van Groningen behandeld. Aanstaande donderdag, 9 november, staat de 24-jarige student terecht die wordt verdacht van zware mishandeling. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Het incident zou vorig jaar augustus hebben plaatsgevonden tijdens de introductie van nieuwe verenigingsleden. De verdachte zou toen op het hoofd van het slachtoffer zijn gaan staan. De verwondingen waren dusdanig ernstig dat het slachtoffer werd opgenomen in het ziekenhuis. Er zou sprake zijn van een hersenoedeem

Vindicat maakte het incident aanvankelijk niet openbaar. Ook werd er in eerste instantie geen aangifte gedaan. Toen de gebeurtenis eenmaal naar buiten kwam, ontstond er landelijk veel ophef over de studentenvereniging. Het is de afgelopen maanden namelijk niet de eerste keer dat Vindicat in opspraak komt.

Een aantal weken na de mishandeling werd bekend dat het OM de verdachte toch strafrechtelijk wilde vervolgen vanwege de ‘ernstige feiten’. Uiteindelijk deed het slachtoffer ook aangifte. Onder meer de burgemeester van Groningen, Peter den Oudsten, had hem opgeroepen dat toch te doen. De verdachte werd afgelopen maart al aangehouden. Daarna zijn een aantal getuigen gehoord. Voor het behandelen van de zaak volgende week trekt de rechtbank in Groningen de hele dag uit.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids