Normal_ondernemers_hand_schudden_samenwerking_fusie

Tilburg University heeft een nieuwe functie geïntroduceerd: ‘Professor of Practice’. De Professor of Practice is een functie voor een innovatieve bestuurder of ondernemer die werkzaam is in een internationaal georiënteerd bedrijf. Tilburg University wil daarmee haar impact op de maatschappij en haar banden met de praktijk continu versterken. De eerste Professor of Practice is inmiddels benoemd bij de School of Economics and Management (TiSEM): Ronald de Jong, Chief Human Resources Officer en lid van het Executive Committee bij Philips. Dit meldt Tilburg University.

De Professor of Practice zal een inspirerend rolmodel zijn voor studenten. Hij/zij zal betrokken worden bij het onderwijs en daar, juist vanwege de aansluiting met de praktijk, van toegevoegde waarde zijn. Verder zal hij/zij op onderzoeksgebied bijdragen aan de impact van onderzoek op de maatschappij en aan de toegepaste wetenschap. 
 
Ronald de Jong is per 1 juli 2017 benoemd tot Distinguished Professor of Practice in Business. Hij is een van de boegbeelden van het Nederlandse bedrijfsleven en heeft een grote reputatie als business leader. Hij zal bij het Departement of Marketing van TiSEM colleges en cases verzorgen omtrent marketing, services, en innovation management. Voor studenten die binnenkort de arbeidsmarkt op gaan, zal zijn input een grote meerwaarde bieden.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids