Normal_politiek_debat_tweede_kamer

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) heeft een eigen regeerakkoord op het gebied van hoger onderwijs gepresenteerd. Volgens voorzitter van Jarmo Berkhout is dat gedaan om de moeizame formatie van een nieuw kabinet wat verder en vooral sneller op weg te helpen. De vakbond hoopt dat andere maatschappelijke organisaties het voorbeeld volgen. Dat meldt LSVb.

Volgens het regeerakkoord van de LSVb kan er in totaal 2,3 miljard euro worden bespaard dat geïnvesteerd kan worden in het hoger onderwijs. Zo zou onder andere de basisbeurs terug kunnen komen. Aan de hervorming van de Belastingdienst en de geplande restauratie van de Tweede Kamer moet, als het aan de studenten ligt, namelijk niet zo veel geld worden verspild. Volgens Berkhout is dat op den duur gunstig voor zowel het hoger onderwijs als het functioneren van de overheid.

Ongeacht welke partijen er uiteindelijk gaan regeren, heeft de LSVb aan de Tweede Kamer een oproep gedaan om de voorstellen in het eigengemaakte regeerakkoord over te nemen. Volgens de LSVb zitten er voor alle partijen positieve punten aan het voorstel. Berkhout zegt geen punten van kritiek te kunnen bedenken. Volgens hem kan de partijen een hoop denkwerk bespaard blijven, omdat de plannen voor het hoger onderwijs zo kunnen worden doorgevoerd.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids