Normal_laptop__typen__solliciteren__bloggen__verslag__huiswerk__student

Steeds meer studenten hebben in de zomervakantie een baan. Uit cijfers van Federgon, de koepelorganisatie van uitzendkantoren, blijkt dat 450.000 studenten deze zomer aan het werk zullen zijn. De stijging komt waarschijnlijk door de nieuwe en flexibelere uurregeling voor studentenarbeid. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Per 1 januari 2017 zijn de nieuwe regels rondom studentenbanen ingegaan. In voorgaande jaren was het zo dat studenten maximaal 50 dagen mochten werken. Dit is nu omgezet naar 475 uren. Voordeel hiervan is dat een paar uur werken nu niet meer als een hele dag geldt. Ook voor werkgevers zijn de nieuwe regels een stuk prettiger. Door de flexibelere wetgeving kunnen ze studenten nu makkelijker voor enkele uren inzetten op piekmomenten. 
 
De nieuwe regels veranderen ook de manier waarop studenten werken, zegt Jeroen Poels, CEO van uitzendkantoor Deltaworx dat gespecialiseerd is in studentenjobs. "We merken duidelijk dat steeds meer studenten een job tijdens het jaar zoeken, die uren in hun planning passen en in de vakantie ook gewoon vakantie nemen."
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids