Normal_huiselijk_geweld-_mishandeling

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam onderzoekt een mishandeling op de sociëteit van het Amsterdams studentencorps A.S.C./A.V.S.V op 31 januari dit jaar. Hierbij zou het slachtoffer een tand zijn verloren. Het is het derde ontgroeningsincident in korte tijd waarnaar het OM onderzoek doet. Dit meldt NRC.

De student zou zijn lidmaatschap van het dispuut Atomos die avond verdienen, maar daar waren de drie verdachte dispuutsleden het niet mee eens. Op het toilet van het sociëteitsgebouw zouden ze hem hebben mishandeld, waarbij het slachtoffer ook een tand verloor. Volgens de politie is de jongen sinds het begin van de ontgroeningstijd ”gedurende een langere periode gepest en vernederd, dat eindigde in mishandeling”.
 
De student heeft aangifte gedaan van de mishandeling bij de politie en A.S.C.-rector Boris Bekkering heeft laten weten deze aangifte te steunen. De drie verdachte dispuutsleden zijn voorlopig geschorst.
 
De mishandeling is het derde ontgroeningsincident in korte tijd waarnaar onderzoek wordt gedaan. Het Openbaar ministerie maakte vorige week bekend dat een student van de Groningse studentenvereniging Vindicat vervolgd gaat worden voor het op het hoofd gaan staan van een aspirantlid. Ook worden vijf Leidse studenten van de Leidse studentenvereniging Quintus vervolgd voor het bekladden van een regenboogzebrapad en het brengen van de Hitlergroet.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids