Normal_geld_handen_verdeling_wnt

De Vereniging Hogescholen en de VSNU steunen studentenbonden ISO en LSVb. De bonden zeggen middels een brandbrief dat het nu moet zijn afgelopen met de bezuinigingen in het onderwijs en dat er geïnvesteerd moet worden in het hoger onderwijs.  Dit melden de Vereniging Hogescholen en de VSNU.

De VSNU laat op haar website weten dat zij de brandbrief van de studenten steunt, “omdat het inderdaad van groot belang is dat er in de komende jaren echt geïnvesteerd wordt in onderzoek en onderwijs en het vergroten van de impact van de universiteiten.” De VSNU is van mening dat de kwaliteit van het onderwijs alleen echt verbeterd kan worden door te investeren. 
 
Ook hogescholen maken zich zorgen en hebben daarom ook een brief gestuurd aan de politieke partijen waarin ze het nieuwe kabinet onder andere vragen daadwerkelijk substantieel te investeren in de kwaliteit van docenten en kleinschalig onderwijs voor studenten. Hiervoor moeten onder andere de opbrengsten van het studievoorschot gebruikt worden, zoals ook eerder was afgesproken. Ze roepen het nieuwe kabinet op ook geen verkapte bezuinigingen  oor te voeren onder het mom van ‘productiviteits- of efficiencywinst’. Want “verkapte bezuinigingen gaan dus ten koste van goed onderwijs en/of investeringen in de docentkwaliteit en verbetering van het studiesucces”.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids