Normal_nwo_logo

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft TOP-subsidies Exacte Wetenschappen toegekend aan achttien wetenschappers. Het gaat om wetenschappers die kunnen aantonen dat hun werk belangrijk is voor astronomie, informatica en/of wiskunde. Dit meldt NWO.

Met de TOP-subsidies kunnen de wetenschappers uitdagende en innovatieve onderzoekslijnen versterken of vernieuwen. Deze competitie is bestemd voor aanvragen voor vernieuwend en risicovol wetenschappelijk onderzoek met een vraagstelling die van hoge kwaliteit en wetenschappelijke urgentie is. 
 
Er zijn twee soorten TOP-subsidies toegekend. Senior onderzoekers krijgen subsidie met een bewezen track record in de afgelopen 10 jaar, binnen de astronomie, informatica, wiskunde of een combinatie van deze disciplines (multidisciplinair). Het gaat hier om 2 tot 3 tijdelijke onderzoeksposities. Hiervan zijn zeven aanvragen gehonoreerd. Daarnaast ontvangen jonge onderzoekers die aan het begin van hun wetenschappelijke carrière staan de subsidie voor 1 tijdelijke onderzoekspositie. Hiervan zijn elf aanvragen gehonoreerd.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids