Logo_open_universiteit_nederland_2

De opening van het academisch jaar van de Open Universiteit vindt 5 september 2016 online plaats met een gesprek tussen de rector magnificus Anja Oskamp, en studenten. Ook minister van onderwijs Bussemaker werkt mee aan de uitzending. Thema is de ontwikkeling van het hoger onderwijs in een wereld die steeds digitaler wordt. Dit meldt de Open Universiteit.

Minister Bussemaker benadrukt het belang van toegankelijk hoger onderwijs en beperking van de studieuitval. Zij wil dat meer studenten in vijf jaar het diploma halen en vindt dat hogescholen, universiteiten en de overheid samen een rol hierin hebben. Naast minister Bussemaker reageren Sietske Dijkstra, OU-alumna, promovenda en tevens rechter in Groningen, Robertjan Blomme, OU-alumnus en -hoogleraar, en Arent van der Feltz, collegevoorzitter van de Open Universiteit, op diverse stellingen rond het thema van de opening.
 
De uitzending is live te volgen via de website van de Open Universiteit van 19.00 tot ca. 19.40 uur. Studenten kunnen (vooraf) gesprekspunten aandragen of tijdens de uitzending reageren op het gesprek. Na afloop zijn de volledige interviews te zien op de website.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids