Normal_universiteit_wageningen

Met de start van het nieuwe academisch jaar begint Wageningen University ook met colleges in de avonduren. Het gaat allereerst om een proef met een groep van zo’n duizend studenten. Onder Wageningse studenten is er groot verzet tegen de avondcolleges. De universiteit hoopt de studenten met het experiment op andere gedachten te kunnen brengen, want alleen met hun toestemming kunnen de collegetijden structureel aangepast worden. Dit meldt de Gelderlander.

De universiteit wil de lestijden uitbreiden naar negen uur ‘s avonds om zo de colleges meer te kunnen spreiden en meer lessen per dag te kunnen geven. Volgens de studentenactiegroep Nieuwe Universiteit Wageningen heeft de universiteit de noodzaak hiertoe zelf veroorzaakt. Wageningen zou meer studenten aannemen dan het budget en de faciliteiten toelaten.

Voor de proef met de avondcolleges is een gevarieerde groep van duizend studenten geselecteerd. Een onafhankelijke commissie volgt het experiment en legt de ervaringen van zowel de studenten als de docenten en het ondersteunende personeel vast. Eerstejaars zijn aan het begin van hun studiejaar nog vrijgesteld van avondcolleges.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids