Normal_universiteit_twente_ut__voortaan_gebruiken_als_logo

De allereerste Kipaji beurs gaat naar de Nepalese Suman Sapkota uit Dharan. De beurs is opgezet door relaties van Universiteit Twente (UT) en alumni en is bedoeld voor talentvolle engineering studenten uit landen waar de economie nog aan het opstarten is. Dat meldt Universiteit Twente.

Met de nieuwe Kipaji beurs krijgen studenten de kans om aan de Universiteit Twente te studeren en om opgedane kennis weer mee terug te nemen naar het land van herkomst. Sapkota heeft aan de universiteit van Kathmandu werktuigbouwkunde gestudeerd. Daarnaast heeft hij een online cursus '2.01x: Elements of Structures'gevolgd die werd aangeboden door MITx, een initiatief voor online leren van het Massachusetts Institute of Technology. Sapkota heeft stage gelopen bij E&T Nepal Private Limited, een Japans bedrijf dat werk outsourcet namens Honda Motor Company Limited.

De droom van Sapkota is om in samenwerking met de Nepalese overheid en internationale ngo's centra voor hernieuwbare energie op te zetten. Het programma dat hij voor ogen heeft zou een ondernemende houding bevorderen, jonge mensen van vaardigheden voorzien en incubatorprogramma’s opzetten om ondernemerschap te stimuleren in de Himalaya, waar geen elektriciteitsnet is. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids