Logo_olympische_spelen_logo

Voor alle studenten en oud-studenten van de Universiteit Utrecht die ooit deelnamen aan de Olympische Spelen wil de onderwijsinstelling een Hall of Fame maken. Wanneer de ereplaats komt en hoe het gerealiseerd wordt is nog niet duidelijk. Dit meldt het AD.

Directeur communicatie en marketing Cor Jansen heeft dit initiatief voorgesteld. Volgens hem past deze Hall of Fame perfect in de Olympische traditie van de Universiteit. Tot nu toe zijn er 78 olympiërs die aan de Universiteit Utrecht studeren of gestudeerd hebben. In totaal hebben zijn 34 medailles gewonnen. Medaille of geen medaille, ze krijgen allemaal een ereplek.

Dit jaar nemen er 14 (oud)studenten van de onderwijsinstelling deel aan de Spelen. Jansen zegt dat de Universiteit Utrecht dus heel goed vertegenwoordigd is in vergelijking met de andere universiteiten. Tot nu toe zijn roeister Inge Janssen en roeier Kaj Hendriks in de prijzen gevallen. Janssen behaalde afgelopen week zilver in de dubbel vier en Hendriks brons in de Holland Acht.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids