Logo_tue_eindhoven

Op 14 augustus 2016 vertrekt een team studenten van de TU Eindhoven om op motoren zonder benzine de wereld rond te reizen. Met hun zelfgebouwde elektrische STORM-motorfietsen proberen ze in 80 dagen 26.000 km af te leggen door Europa, Azië en Noord-Amerika. Tijdens de reis worden vier handelsmissies georganiseerd. Dat meldt Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

De studententeams spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van elektrische voertuigen en de toepassing van technische innovaties. Ze behoren tot de koplopers van de wereld. Ook werken ze samen met marktpartijen aan het testen en toepassen van duurzame innovaties.

RVO.nl werkt in opdracht van het Ministerie van Economische zaken aan een uitgebreid programma dat elektrisch rijden in Nederland stimuleert. Hierbij is ook aandacht voor onderzoek en onderwijs. Eind 2015 ontvingen 18 studententeams van diverse hogescholen en universiteiten, waaronder STORM, een voucher uit handen van minister Kamp.

STORM Eindhoven vervaardigde 's werelds eerste elektrische toermotorfiets. De studenten ontwikkelden een batterijpakket dat bestaat uit 24 losse cartridges die goed zijn voor maximaal 28,5 kWh aan energie. Zo kan de motor 380 kilometer rijden zonder opladen.

Tijdens de STORM WORLD TOUR worden de batterijen van de motor elke dag opgeladen aan het lokale elektriciteitsnet. Op het traject is de hulp ingeschakeld van bedrijven, universiteiten en bewoners. De World Tour richt zich op het promoten van de mogelijkheden van elektrische mobiliteit en Nederlandse innovatie. Een perfecte aanleiding voor het organiseren van allerlei evenementen.

Tijdens de reis worden vier verschillende handelsmissies georganiseerd over Nederland en Elektrisch Vervoer. Dit gebeurt in samenwerking bijvoorbeeld: het Coast to Coast programma, Nederlandse Consulaten, kennisinstellingen, universiteiten en bedrijven.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids