Normal_universiteit_tilburg

Van 20 tot en met 23 september vindt de Europese week van de Urban Social Innovation plaats. De week wordt deze keer georganiseerd door Tilburg University. Er staan diverse presentaties, workshops en lezingen op het programma die voor iedereen openbaar toegankelijk zijn. Dit meldt Tilburg University.

De Urban Social Innovation Week is alweer de vierde editie waarbij de nadruk ligt op sociale innovatie met als doel het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten. Tijdens de week kunnen de deelnemers kennis en ervaring uitwisselen om elkaar zo te inspireren.

De innovatieweek is een project van de Social Innovation Community, een netwerk dat gefinancierd wordt door de EU. Drie dagen lang worden er toonaangevende lezingen en presentaties gegeven. Zo presenteren de zes Europese steden Turijn, Dormund, San Sebastia, Londen, Wenen en Helsinki hun best practices in de urban social innovation. Ook zijn er lezingen van diverse keynote-speakers en workshops waarin de deelnemers gezamenlijk aan oplossingen werken voor stedelijke vraagstukken.

Meer informatie over het programma en de inschrijving is te vinden op www.esiw.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids