Normal_geld_briefgeld

De Erasmus Universiteit in Rotterdam moet van de rechter 9000 euro betalen aan een oud-studente psychologie. Deze schadevergoeding is een compensatie voor het feit dat de studente door een fout van een docent studievertraging had opgelopen. Dit meldt NOS.

De studente wilde een masteropleiding gaan doen aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam, maar moest eerst nog een herkansing doen voor een tentamen aan de Erasmus Universiteit. Het behaalde tentamencijfer 5,2 was te laag, dus zij kon zich niet inschrijven voor de masteropleiding aan de VU. Ze wilde het gemaakte tentamen versneld inzien, maar dit werd afgewezen. Uiteindelijk bleek na inzage van het tentamen dat de docent een fout had gemaakt bij het nakijken en dat zij een 5,5 had moeten krijgen. Dit cijfer was voldoende om aan de masteropleiding te beginnen. Helaas was op dat moment de inschrijftermijn voor de master al verstreken. 
 
De studente heeft daarom een rechtszaak aangespannen tegen de Erasmus Universiteit. Van de 23.000 euro schadevergoeding die ze eiste voor het oplopen van een jaar studievertraging, heeft ze 9000 euro toegewezen gekregen. Daarbij is gekeken naar de richtlijn die er is voor schade door studievertraging.
 
© Nationale Onderwijsgids