Normal_wilders_youtube

De PVV vindt dat hoogleraar Paul Frissen, professor bij de Universiteit Tilburg en decaan van de Nederlandse school voor Openbaar Bestuur, het veld moet ruimen. In een interview bij regionale zender L1 Radio zei Frissen dat Wilders bevolkingsgroepen apart zet. Dat meldt RTL Nieuws. 

"Het demoniseren van minderheden, het wij/zij-denken, is het klassieke fascistische verhaal door de geschiedenis heen”, zei Frissen. Ook wil Frissen dat mensen in opstand komen  tegen de herhaaldelijke uitspraken van Wilders over het 'nepparlement'. "Dat is een anti-democratische uitspraak, waar hij onmiddellijk op gecorrigeerd had moeten worden door de Kamervoorzitter. Want Kamerleden zijn gekozen. Je kunt het ermee oneens zijn, maar daarmee spelen is natuurlijk hartstikke gevaarlijk." 

De PVV heeft nu een brief gestuurd aan minister Bussemaker van Onderwijs, waarin het vindt dat Frissen zijn beide functies moet opgeven. Zijn uitspraken zouden volgens de politieke partij 'demoniserend' zijn.

Decaan Frissen zou veel invloed hebben op het denken en handelen van hoge ambtenaren. De PVV stelt dat de hoogleraar bestuurskunde uitspraken deed zonder enige wetenschappelijke grond.  

© Nationale Onderwijsgids