Normal_handtekening_contract

Op donderdag 11 februari 2016 hebben de Universiteit van Aruba en de Universiteit Maastricht een overeenkomst getekend voor het aanbieden van een double degree master programme in International and European Tax Law. Dit geheel Engelstalige programma zal worden aangeboden door de Faculteiten der Rechtsgeleerdheid van beide universiteiten met ingang van het academische jaar 2016/2017. Dat meldt Universiteit Maastricht.

Het doel van de samenwerking tussen de rechtenfaculteiten is het aanbieden van een gespecialiseerde internationale fiscale masteropleiding. De doelgroep voor deze nieuwe opleiding zijn studenten en professionals die zich willen specialiseren in het Arubaanse, Latijns-Amerikaanse, internationale en Europese belastingrecht. Deze geheel Engelstalige opleiding richt zich niet alleen op de lokale studenten, maar ook uitdrukkelijk op internationale studenten, met name uit Latijns-Amerika. Met deze opleiding wordt tevens voorzien in een lokale behoefte om meer specialisten in het belastingrecht in Aruba te kunnen opleiden. Door de opleiding wordt belangrijke kennis, expertise en internationale contacten op dit terrein opgebouwd.

Na de succesvolle afronding van dit double degree programme krijgen de studenten een diploma van de beide universiteiten. double degree programmes bieden voor de Universiteit van Aruba en voor het land Aruba de unieke mogelijkheid om nieuwe opleidingen in samenwerking met gerenommeerde buitenlandse partners aan te bieden. De samenwerkingsovereenkomst met de Universiteit Maastricht is de eerste die de Universiteit van Aruba aangaat. Met de Universiteit Maastricht heeft de Universiteit van Aruba een partner met internationaal aanzien en ruime ervaring. Dat weerspiegelt zich in het programma van het double degree programme, waarbij internationaal ervaren docenten onderwijs verzorgen in samenwerking met lokale en internationale specialisten.

De opleiding in Aruba biedt voor de Universiteit Maastricht een unieke toegang tot de Latijns-Amerikaanse onderwijsmarkt. De academische ervaring die de studenten door deze opleiding krijgen, verbreedt hun internationale carrièreperspectief, in het bijzonder voor de arbeidsmarkt in Aruba, het Caribisch gebied, Latijns-Amerika en daarbuiten.

© Nationale Onderwijsgids